keskiviikko 7. joulukuuta 2011

En etsi valtaa, loistoa, vaan kaipaan omaa viiteryhmääni ja joululauluja


Hemmetti, ei ole hanget korkeat nietokset, eikä vain valkeata joulua. Ei ole lumi peittänyt kukan kukkaa laaksosessa, ei täällä pääkaupunkiseudulla. No onkos tullut edes kesä talven keskelle? No ei ole. Kuka näitä joululauluja sanoittaa? Ei taatusti asu pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudulle tarvitaan aivan uusi joululaulurepertuaari. Tässä kannan oman räntäkimpaleeni kekoon. Sävelmää ei liene vaikea hiffata.

Tässä kesää talven keskelle
Kun maass' on märkä ja nuha kolmasti
ja räntä maskaran valuttaa
kun loska yltää jo sääriin asti
ei korkkareilla voi ulkoilla
käy ärräpäitä jos toisenkin suusta
kun flunssa on, kun flunssa on

Pääkaupunkiseudun sää saattaa vaikuttaa hieman Jumalan hylkäämältä, mutta muuten meillä on täällä kaikkea eri nastaa, mitä ei ihan joka puolelta maata löydy, ihan aluksi vaikka laaja kulttuuritarjonta. Ja hengellinen elämä voi tytöt, pojat ja kaikki määrittelemättömät täällä on varaa valita, missä lahkossa kauneimmat joululaulunsa laulaa! Minäpä teille listaan, mutta äkkiä tarkastamaan päivämääriä, ettette missaa.

Sateenkaarikansan joululauluilta
Vanhanajan joulupolku lauluineen Seurasaaressa
Narinkkatorin joululaulut feat. Pikku Kakkosen Siina ja Taikaradio
Kauneimmat joululaulut nuorille aikuisille
Kaunimad eestikeelsed jõululaulud

Jösses, näitähän on niin paljon, että listaan näitä vielä huhtikuussa, jos kaikki mielin saada kasaan. Onneksi jollain on välähtänyt, ja joululaulujen hoilotustilaisuuksia varten on tänä vuonna oma hakupalvelunsa, whoa! Kauneimmatjoululaulut.fi sinne siis omaa mieltä tai viiteryhmää koskettavaa tapahtumaa etsimään. Ja hei kehäkolmosen ulkopuoliset, tämä palvelu on teillekin.

Älä pidä kynttilää vakan alla, vaan vinkkaa meille hyvistä tapahtumista!

Se joku, jolla välähti, on Suomen Lähetysseura, kiitos teidän, pääsen minäkin ennen huhtikuuta joululomia viettämään.

4 kommenttia:

 1. En ymmärrä miksi kirkon ylläpitämässä blogissa täytyy kiroilla. En tykkää.

  VastaaPoista
 2. No himpura kun tuo sää niin harmittaa, että suusta pääsee ärräpäitä. Toivotaan valkeaa joulua ja pukilta saippuaa!

  VastaaPoista
 3. On kai suurmpiakin murheita....kuin sää.....voisi pyytää apua ylhäältä.Pukki tuskin kykenee auttamaan........tekstisi kyllä loukkaa,onko kirkolla mitään linjaa........................

  VastaaPoista
 4. Oi, maailmassa on miljoonia suurempia murheita kuin sää, mutta juuri tuona aamuna sää harmitti minua kovasti, ja uskon minun pientenkin murheitteni kiinnostavan Jumalaa. Enpä odota hänen asialle mitään tekevän, mutta ymmärtävän vanhemman lailla kuuntelevan pienen lapsensa pienenkin harmistuksen.

  Noin kolmasosa loukkaantuu aina, teki mitä teki, mutta onneksi kirkolla on monenlaisia linjoja. Rohkeasti omaansa etsimään ja antamaan erilaisille omansa!

  VastaaPoista